Ο καλύτερος τρόπος για να κατευνάσετε τις λιγούρες σας είναι αυτό το μοναδικό και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και βερίκοκα.
Είναι άκρως καλοκαιρινό, εύκολο στην εκτέλεση και η νοστιμιά του θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας! Δείτε πως θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και βερίκοκα:
Υλικά
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 100 γρ. μέλι
- 5 φύλλα ζελατίνης των 2,5 γραμμαρίων (σύνολο 12,5 γρ. ζελατίνης)
- 50 ml νερό
Υπόλοιπα Υλικά
- 300 γρ. δημητριακά με βρώμη (όποια μάρκα προτιμάτε)}
- 12 βερίκοκα
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 30 ml νερό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες.
- Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκέυος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
- Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά. και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
- Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη.
- Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
- Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ.
- Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.
- Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά.
- Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας.
- Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης:
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράσι και βελούδινη κρέμα
Περισσότερα Νέα
-
Πέτρος Κωστόπουλος για τον αρραβώνα της κόρης του Αμαλίας: «Κουφάθηκα» που ο γαμπρός μου ήρθε να ζητήσει…»
-
Special Olympics: Στις 25 Φεβρουαρίου η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας
-
Πέπλο μυστηρίου στη Βούλα: Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε κοντά σε σπηλιά
-
Πνέει τα λοίσθια το ΕΣΥ: Έρευνα-καταπέλτης του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει τη δυσπιστία των Ελλήνων
-
Κακοκαιρία Coral: Στην κατάψυξη η χώρα – Χιονοπτώσεις και στα «χαμηλά»
-
Δημογραφικό: Αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 10 δισ. έως το τέλος του αιώνα – Τι θα συμβεί στην Ελλάδα
-
Βασίλης Καλογήρου: «Αποκλείεται η αυτοκτονία»; – Τα νέα δεδομένα της υπόθεσης
-
Γιατί αισθάνομαι ξαφνικούς πόνους σαν «σουβλιές»; – Πότε πρέπει να ανησυχήσω;
-
Η Γερμανία στις κάλπες: Αβέβαιο το πολιτικό τοπίο, μάχη για τους αναποφάσιστους
-
Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους – Σε εξέλιξη η ανταλλαγή κρατουμένων
-
Κοτόπουλο με πορτοκάλι και θυμάρι στη κατσαρόλα
-
Παραλίγο τραγωδία στον σιδηρόδρομο: Εκτροχιάστηκε πλατφόρμα με 4 εργαζόμενους
-
Μάτι: Ο Ηλίας Ψινάκης αποποιείται κάθε ευθύνη – Η απολογία του πρώην Δημάρχου Μαραθώνα για την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς με τους 104 νεκρούς
-
“Βόμβα” από τον γιο της Καίτης Γκρέυ: Ισχυρίζεται ότι η διαθήκη της είναι πλαστή
-
Super Κική: «Έχω φτάσει να βγάζω 60.000 ευρώ τον μήνα από τα social media – Πήρα ελικόπτερο για να παώ στη Χίο»