Το αυθεντικό ιμάμ μπαϊλντί της Μικρασιάτισσας γιαγιάς μου

Το αυθεντικό ιμάμ μπαϊλντί της μικρασιάτισσας γιαγιάς μου: Η ονομασία σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)» επειδή, σύμφωνα με το θρύλο, ένας ιμάμης όταν άκουσε για το κόστος των υλικών και για το ελαιόλαδο που χρειαζόταν για την προετοιμασία του φαγητού, έχασε τις αισθήσεις του. Πιάτο με Ιμάμ μπαϊλντί, συνοδευόμενο με γιαούρτι και ρύζι.

Επειδή εμείς όμως δε λιποθυμούμε αλλά λατρεύουμε αυτο το φαγητό, διαβάστε παρακάτω την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή:

 

Το αυθεντικό ιμάμ μπαϊλντί της Μικρασιάτισσας γιαγιάς μου

 

Υλικά

8 μέτριες μελιτζάνες
6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 ντομάτες ώριμες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι πιπέρι (κατά προτίμηση)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Το αυθεντικό ιμάμ μπαϊλντί της Μικρασιάτισσας γιαγιάς μου

 

Οδηγίες μαγειρέματος
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες,τις σκίζουμε στη μέση,και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σ’ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο,και τ αφήνουμε να τσιγαρισθουν.

 

Το αυθεντικό ιμάμ μπαϊλντί της Μικρασιάτισσας γιαγιάς μου

3. Τρίβουμε στον τρίφτη τις τρεις ντομάτες,και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μπαχαρικά και το αλάτι.

 

4. Μόλις γίνει η γέμιση,γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε την τέταρτη ντομάτα σε ροδέλες,και τοποθετούμε πάνω από κάθε μελιτζάνα. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο,και τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,για τριάντα λεπτά.

5. Καλή επιτυχία 😊😊

Exit mobile version