ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, καθώς είναι αναμφίβολα από τα αγαπημένα φαγητά όλων των ηλικιών. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό πιάτο, καθώς βασίζεται στη παραδοσιακή συνταγή του χωριού, για να τα φτιάξετε και εσείς λαχταριστά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά σας.

 

Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά

Χορηγούμενο

Υλικά:

  • 700 γρ σπαγγέτι
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένες τομάτες
  • 300 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλου
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα

Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά

Χορηγούμενο

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο.
  3. Αυξάνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά, σοτάροντας τον καλά. Τον σπάμε σε κομμάτια με ένα σύρμα χειρός και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα για περίπου 7-8 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε την τομάτα κον κασέ, το νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον νερό.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  7. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και μελωμένος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε τρίβοντας τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτοντας ζυμαρικά, ξανά τυρί, κιμά και τελειώνουμε με επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά

Συμβουλές της γιαγιάς:

  • Χρησιμοποιήστε κιμά από ελιά, λάπα ή σπάλα για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Ο κιμάς χρειάζεται δυνατή φωτιά για να θωρακιστεί σωστά, διαφορετικά θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
  • Χρησιμοποιήστε το σύρμα χειρός μόνο μία φορά για να σπάσετε τον κιμά, έπειτα ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα.
  • Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, που θα ξεπεράσει ακόμα και της μαμάς και της γιαγιάς!





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button