Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου είναι της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου. Εμπεριέχει μπανάνα, μπισκότα και σοκολάτα και μπορεί να το φτιάξει και ο πιο αρχάριος μαγειρικά. Είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και μετά από 1 ώρα επίσης έτοιμο για φάγωμα.

 

Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου είναι της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Έτσι θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου

Υλικά
2 φλ. τριμμένο μπισκότο
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1¾ φλ. γάλα κρύο
1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας
Δείτε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες – Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα

 

Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου είναι της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου είναι της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Μυστικά
Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους.

Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου είναι της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

 

Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Exit mobile version