Το υπέρτατο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με cheesecake και γιαούρτι έτοιμο σε 10 λεπτά

Το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με cheesecake με γιαούρτι και μασκαρπόνε θα σε στείλει στα ουράνια.

 

Δείτε πως θα φτιάξετε το cheesecake με γιαούρτι:

Υλικά

Κρέμα

  • 500 γρ μασκαρπόνε
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή ένα κεσεδάκι Quark
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 φιαλίδιο βανιλλίνη ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Βάση μπισκότου

  • 250 γρ μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Μαρμελάδα
  • 200 γρ μαρμελάδα (ιδανικά χωρίς ζάχαρη) αραιωμένη με λίγο νερό

Το υπέρτατο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με cheesecake και γιαούρτι έτοιμο σε 10 λεπτά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ή και μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στο δοχείο μας (ταψάκι ή και ταπερ), πατάμε με το χέρι τη βάση μας.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο το ταψάκι με τη βάση για 1 ωρίτσα να σφίξει το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό. Μόλις σφίξει η βάση, απλώνουμε επάνω της τη κρέμα με ένα κουτάλι, απαλά να μη τραβήξουμε τα μπισκότα.
  • Τέλος απλώνουμε και τη μαρμελάδα, σκεπάζουμε το δοχείο με ένα καπάκι ή ζελατινη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις,

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακό και δροσερό γλυκό ψυγείου με φραμπουάζ, έτοιμο σε 15 λεπτά

Exit mobile version