Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με BBQ σως της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το απόλυτο… τσίκνισμα

Η Τσικνοπέμπτη είναι η απόλυτη γιορτή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, μια μέρα γεμάτη υπέροχες μυρωδιές, ζουμερά κρέατα και διασκέδαση χωρίς σταματημό! Αν και ο καιρός πιθανώς δεν θα είναι ηλιόλουστος, τίποτα δεν θα μπορέσει να μας χαλάσει τη διάθεση.

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με BBQ σως της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υπάρχουν λύσεις για να απολαύσεις την ημέρα όπως της αξίζει, χωρίς να χάσεις καθόλου από τη μαγεία της. Σου έχουμε μία ακαταμάχητη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα μετατρέψει την κουζίνα σου σε ένα μικρό… ψητοπωλείο.

Χοιρινά Παϊδάκια Καραμελωμένα με BBQ Σως

Υλικά

Για τη Μαρινάδα

Για τη BBQ Σως

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με BBQ σως της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.

Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200ºC. Βάζουμε τη σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε το κρέας να είναι πάνω και τα κόκκαλα κάτω. Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη BBQ σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά και αλείφουμε ξανά.

Στο τέλος, ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο ή ολόκληρο) και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Exit mobile version