Η Τσικνοπέμπτη είναι η απόλυτη γιορτή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, μια μέρα γεμάτη υπέροχες μυρωδιές, ζουμερά κρέατα και διασκέδαση χωρίς σταματημό! Αν και ο καιρός πιθανώς δεν θα είναι ηλιόλουστος, τίποτα δεν θα μπορέσει να μας χαλάσει τη διάθεση.
Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με BBQ σως της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υπάρχουν λύσεις για να απολαύσεις την ημέρα όπως της αξίζει, χωρίς να χάσεις καθόλου από τη μαγεία της. Σου έχουμε μία ακαταμάχητη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα μετατρέψει την κουζίνα σου σε ένα μικρό… ψητοπωλείο.
Χοιρινά Παϊδάκια Καραμελωμένα με BBQ Σως
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
Για τη Μαρινάδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά σούπας σόγια σως
- 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- Μπόλικο πιπέρι
Για τη BBQ Σως
- 2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
- 1/2 μικρό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ¼ φλιτζάνι κέτσαπ
- 1/3 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά σούπας Worcestershire sauce
- 2 κουταλιές σούπας καπνιστή πάπρικα
- 2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλιά σούπας μελάσα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με BBQ σως της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200ºC. Βάζουμε τη σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε το κρέας να είναι πάνω και τα κόκκαλα κάτω. Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη BBQ σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά και αλείφουμε ξανά.
Στο τέλος, ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο ή ολόκληρο) και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.