Σε μια νέα ασυνήθιστη μέθοδο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται 32 λεπτά για να μαγειρευτεί ένα αυγό μελάτο ενώ 40 λεπτά για να γίνει πιο σφιχτό.
Η μέθοδος περιλαμβάνει μια διαδικασία μαγειρέματος κατά την οποία ο κρόκος και το ασπράδι μαγειρεύονται ξεχωριστά.
Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι διαφορετική από την παραδοσιακή, όπου ένα κανονικό αυγό χρειάζεται συνήθως τέσσερα έως επτά λεπτά για να μαγειρευτεί, ενώ τα βραστά αυγά χρειάζονται έως και 12 λεπτά. Ο ερευνητής Ernesto Di Maio σημείωσε ότι η οικογένειά του και οι φίλοι του εξεπλάγησαν ευχάριστα από την υφή και τη γεύση των αυγών που μαγειρεύτηκαν με αυτήν τη μέθοδο.
Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά μου αρέσει να μαγειρεύω και θα συνεχίσω να το κάνω».
Το κλειδί σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι ο κρόκος μαγειρεύεται σε θερμοκρασία 65 βαθμών Κελσίου, ενώ το ασπράδι σε 85. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην αποφυγή του υπερβολικού μαγειρέματος του κρόκου και του μη ψησίματος της πρωτεΐνης, γεγονός που δημιουργεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο συστατικών. Ο Dr. Di Maio σημείωσε ότι αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη διατήρηση των ευεργετικών ουσιών στα αυγά σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι με τις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος.