Ζουμερό κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Το κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση, μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γεύμα για κάθε περίσταση.

Το κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο αλλά εντυπωσιακό γεύμα ή δείπνο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια – Διατροφική αξία ανά μερίδα 

Χρόνος παρασκευής

Υλικά (Για 4 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμασία υλικών: Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Σοτάρισμα: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.
  3. Μανιτάρια & Αρωματικά: Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  4. Σβήσιμο με κρασί: Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Προσθήκη κρέμας: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε.
  6. Μαγείρεμα: Σιγοβράστε για 5-7 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  7. Σερβίρισμα: Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα

Exit mobile version