Η Κυριακάτικη τυρόπιτα της γιαγιάς, έτοιμη στο τσακ μπαμ: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Τυρόπιτα: Το europost.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε νερό, λάδι, αλάτι και ξύδι και τα ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, βάζοντας αλεύρι.
Κάνουμε το ζυμάρι μπαλίτσα και κόβουμε μικρά κομμάτια.
Ανοίγουμε φύλλο, με μία προς μία μπαλίτσα.
Ρίχνουμε σταδιακά λάδι και τρίβουμε φέτα.
Κλείνουμε το φύλλο από δεξιά, αριστερά, διπλώνοντας το κάτω μέρος.
Κλείνουμε το απέναντι φύλλο για να γίνει φάκελος.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάψει, το λάδι.
Τοποθετούμε τα κομμάτια από την τυρόπιτα ένα προς ένα στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
Στο τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
Καλό θα ήταν να βάλετε σακουλάκια στην κατάψυξη για να έχετε αποθέματα.
Επίσης, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε μια πιο πλούσια γέμιση.
Τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ

Η Κυριακάτικη τυρόπιτα της γιαγιάς, έτοιμη στο τσακ μπαμ: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

 

Αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ 

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την τυρόπιτα μόνο με τυρί, αλλά τώρα μπορείς να δοκιμάσεις να της βάλεις και μπεσαμέλ. Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη. Σίγουρα θα λάβεις πολλά συγχαρητήρια από όσους τη δοκιμάσουν.

Νέο GigaStore Άγιος Στέφανος – 2000+ αυτοκίνητα
Automarin
Σοκ! Για ξύλινα έπιπλα και παρκέ σαν καινούρια, δοκίμασε αυτό!
RinnovaPro
Εύκολη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Υλικά
300 γρ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κούπα τυρί γκούντα
2 αυγά
λίγο αλάτι κ πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτα
Για την μπεσαμελ
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές καλά γεμάτες αλεύρι
1 κούπα γάλα γεμάτη
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που καίει στην φωτιά βάζουμε μέσα το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε το γάλα και μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Μέσα στην μπεσαμέλ σπάμε με τα χέρια την φέτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο ,αλάτι, και πιπέρι…τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα έχουμε λαδώσει το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω
Βάζουμε το άλλο φύλλο, ρίχνουμε σουσάμι, χαράζουμε ελαφρά με το μαχαίρι και ψήνουμε σε αέρα για 45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς…!!

Exit mobile version