Οι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς που θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα

Οι ντοματοκεφτέδες, είναι γνωστοί στα Κυκλαδονήσια ως και οι “κεφτέδες των φτωχών”. Τα χρόνια που οι γιαγιάδες μας δεν είχαν την πολυτέλεια να μαγειρέψουν κρέας, έπλαθαν την ντομάτα, που τους προσέφερε απλόχερα η φύση και ιδού το αποτέλεσμα.

 

Οι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς που θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα

 

Διαβάστε παρακάτω τη μοναδική συνταγή της Γιαγιάς Μαριώς από τη Σαντορίνη:

Υλικά
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 καρότα
½ ξερό κρεμμύδι
2 αυγά
1 ποτ. φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τυρί φέτα (προαιρετικά)

 

 

Οι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς που θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ τρίβουμε τις ντομάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγη φρυγανιά ακόμη, ώστε να πλάθονται οι κεφτέδες μας.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να κάψει και τηγανίζουμε γυρίζοντας τους μία δύο φορές για 5 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τους κεφτέδες μας σε αποροφυτικό χαρτί για να “τραβήξουν” τα πολλά λάδια.

 

Μικρά Μυστικά
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέτα. Παίρνουν ιδιαίτερη νοστιμιά

Exit mobile version