Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, καθώς είναι αναμφίβολα από τα αγαπημένα φαγητά όλων των ηλικιών. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό πιάτο, καθώς βασίζεται στη παραδοσιακή συνταγή του χωριού, για να τα φτιάξετε και εσείς λαχταριστά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά σας.
Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά
Υλικά:
- 700 γρ σπαγγέτι
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένες τομάτες
- 300 ml νερό
- 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλου
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα
Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο.
- Αυξάνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά, σοτάροντας τον καλά. Τον σπάμε σε κομμάτια με ένα σύρμα χειρός και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα για περίπου 7-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την τομάτα κον κασέ, το νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον νερό.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και μελωμένος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τρίβοντας τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτοντας ζυμαρικά, ξανά τυρί, κιμά και τελειώνουμε με επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το κρυφό μυστικό της γιαγιάς για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά
Συμβουλές της γιαγιάς:
- Χρησιμοποιήστε κιμά από ελιά, λάπα ή σπάλα για καλύτερο αποτέλεσμα.
- Ο κιμάς χρειάζεται δυνατή φωτιά για να θωρακιστεί σωστά, διαφορετικά θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
- Χρησιμοποιήστε το σύρμα χειρός μόνο μία φορά για να σπάσετε τον κιμά, έπειτα ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα.
- Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, που θα ξεπεράσει ακόμα και της μαμάς και της γιαγιάς!
Περισσότερα Νέα
-
Special Olympics: Στις 25 Φεβρουαρίου η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας
-
Πέπλο μυστηρίου στη Βούλα: Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε κοντά σε σπηλιά
-
Πνέει τα λοίσθια το ΕΣΥ: Έρευνα-καταπέλτης του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει τη δυσπιστία των Ελλήνων
-
Κακοκαιρία Coral: Στην κατάψυξη η χώρα – Χιονοπτώσεις και στα «χαμηλά»
-
Δημογραφικό: Αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 10 δισ. έως το τέλος του αιώνα – Τι θα συμβεί στην Ελλάδα
-
Βασίλης Καλογήρου: «Αποκλείεται η αυτοκτονία»; – Τα νέα δεδομένα της υπόθεσης
-
Γιατί αισθάνομαι ξαφνικούς πόνους σαν «σουβλιές»; – Πότε πρέπει να ανησυχήσω;
-
Η Γερμανία στις κάλπες: Αβέβαιο το πολιτικό τοπίο, μάχη για τους αναποφάσιστους
-
Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους – Σε εξέλιξη η ανταλλαγή κρατουμένων
-
Κοτόπουλο με πορτοκάλι και θυμάρι στη κατσαρόλα
-
Παραλίγο τραγωδία στον σιδηρόδρομο: Εκτροχιάστηκε πλατφόρμα με 4 εργαζόμενους
-
Μάτι: Ο Ηλίας Ψινάκης αποποιείται κάθε ευθύνη – Η απολογία του πρώην Δημάρχου Μαραθώνα για την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς με τους 104 νεκρούς
-
“Βόμβα” από τον γιο της Καίτης Γκρέυ: Ισχυρίζεται ότι η διαθήκη της είναι πλαστή
-
Super Κική: «Έχω φτάσει να βγάζω 60.000 ευρώ τον μήνα από τα social media – Πήρα ελικόπτερο για να παώ στη Χίο»
-
Η κακοκαιρία Coral “σαρώνει” τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια – Πως θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες; – Αναλυτική πρόγνωση