Αυτοψία σε λαϊκό ταβερνείο στην περιοχή των Αφιδνών έκαναν μέλη της συντακτικής ομάδας του europost.gr, με σκοπό να διαπιστώσουν πόσο ακριβή έχει γίνει για μια μέση ελληνική οικογένεια ακόμη και μια σύντομη έξοδος για γεύμα ή για δείπνο σε ένα πολύ απλό μαγαζί.
Το συμπέρασμα της αυτοψία αυτής είναι ότι για να φάει κανείς τα στοιχειώδη πρέπει να διαθέσει, το λιγότερο, 30 ευρώ το κεφάλι. Πράγμα που σημαίνει ότι ένα αντρόγυνο με δύο παιδιά χρειάζεται το λιγότερο 120 ευρώ για να φάει και μόνον τα στοιχειώδη!
Εξηγούμεθα: Στο συγκεκριμένο λαϊκό ταβερνείο, του οποίου τον κατάλογο έχουμε στα χέρια μας, μία χοιρινή μπριζόλα, με κόκκαλο και αρκετό λίπος, τα οποία πετιούνται και δεν τρώγονται κοστίζει 13,5 ευρώ.
Μία σταβλίσια μοσχαρίσια , με την οποία χορταίνεις μεν, πρέπει να πληρωθεί όμως με 35 ευρώ!
Και συνεχίζουμε συκωταριά τηγανιτή: 9 ευρώ η μερίδα. Κοτόπουλο παϊδάκια 20 ευρώ το κιλό! Λουκάνικο 9 ευρώ η μερίδα, συκωτάκι μοσχαρίσιο 13 ευρώ η μερίδα, πανσέτα 9 ευρώ η μερίδα, αντικριστό στα 35 ευρώ, παϊδάκια πρόβατο 40 ευρώ το κιλό, με τις σαλάτες να μην πέφτει η πιο φτηνή κάτω από τα 9 ευρώ κλπ.
Να σημειώσουμε ότι αναφερθήκαμε στην πιο «φθηνή» ταβέρνα της περιοχής, γιατί υπάρχουν πολύ πιο ακριβές ταβέρνες, όπου για να φάει κανείς τα στοιχειώδη, πρέπει να πληρώσει κατά κεφαλήν 50 με 60 ευρώ.
Και δεν υπολογίσαμε τα καύσιμα για να πάει κανείς στις Αφίδνες και να γυρίσει.
Τι να πει κανείς μετά από όλα αυτά σε κάποιους υπουργούς, οι οποίοι επιμένουν ότι «η ακρίβεια είναι υποκειμενικό πρόβλημα του κάθε πολίτη και δεν είναι τόσο υψηλή όσο λέγεται στην πραγματικότητα»;