Παπαρδέλες με σολομό και κρέμα λεμονιού

Οι παπαρδέλες με σολομό και κρέμα λεμονιού είναι ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια υφή των φρέσκων ζυμαρικών με τη βουτυράτη γεύση του σολομού και την αρωματική οξύτητα του λεμονιού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και gourmet γεύμα, καθώς ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Παπαρδέλες με σολομό και κρέμα λεμονιού – Χρόνος προετοιμασίας

Διατροφική αξία (ανά μερίδα)

Υλικά (για 2 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Βράσιμο ζυμαρικών: Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό βρασίματος.
  2. Σοτάρισμα σολομού: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Δημιουργία σάλτσας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Συνδυασμός υλικών: Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον σολομό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
  6. Ανακάτεμα με ζυμαρικά: Ρίχνουμε τις στραγγισμένες παπαρδέλες μέσα στη σάλτσα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος.
  7. Σερβίρισμα: Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Exit mobile version