Οι παπαρδέλες με σολομό και κρέμα λεμονιού είναι ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια υφή των φρέσκων ζυμαρικών με τη βουτυράτη γεύση του σολομού και την αρωματική οξύτητα του λεμονιού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και gourmet γεύμα, καθώς ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Παπαρδέλες με σολομό και κρέμα λεμονιού – Χρόνος προετοιμασίας
- Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: ~550 kcal
- Πρωτεΐνη: 35g
- Λιπαρά: 28g
- Υδατάνθρακες: 45g
- Φυτικές Ίνες: 4g
Υλικά (για 2 άτομα)
- 250g παπαρδέλες
- 200g φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 120ml κρέμα γάλακτος
- Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 30g τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράσιμο ζυμαρικών: Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό βρασίματος.
- Σοτάρισμα σολομού: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.
- Δημιουργία σάλτσας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Συνδυασμός υλικών: Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον σολομό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
- Ανακάτεμα με ζυμαρικά: Ρίχνουμε τις στραγγισμένες παπαρδέλες μέσα στη σάλτσα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος.
- Σερβίρισμα: Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
- Σολομός: Χρησιμοποιήστε φρέσκο φιλέτο για καλύτερη γεύση ή καπνιστό σολομό για πιο έντονη αρωματική διάσταση.
- Ζυμαρικά: Αντί για παπαρδέλες, μπορείτε να δοκιμάσετε ταλιατέλες ή φρέσκα λιγκουίνι.
- Λεμόνι: Το ξύσμα δίνει ένταση και αρωματίζει φυσικά τη σάλτσα.
- Σάλτσα: Αν θέλετε πιο ελαφριά εκδοχή, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι ή φυτική κρέμα.

Αυτά θα είναι τα 4 πιο τυχερά ζώδια του 2026 σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη
Ακρίβεια: Οι ανατιμήσεις “τσακίζουν” την Ελληνική Οικογένεια ενόψει Χριστουγέννων-Το κόστος του κρέατος «απογειώνεται»
Τι αλλάζει σε διαθήκες, αποποιήσεις, χρέη και νόμιμη μοίρα-Ανακοινώσεις Φλωρίδη
Έρευνα-σοκ: Πάνω από 1 εκατ. παράνομα όπλα στην Ελλάδα- 1 στους 4 θεωρεί απαραίτητη την οπλοκατοχή
Η προφητεία του Elon Musk για το τέλος των apps και smartphones
ΕΛΤΑ: Φόβος και τρόμος οι ηλεκτρονικές απάτες με τις συντάξεις λόγω λουκέτου σε καταστήματα!
Αυξήσεις “φωτιά” στα ράφια των σούπερ-μάρκετ θα πλήξουν για ακόμη μια φορά τα νοικοκυριά: Γάλα και φέτα σε έλλειψη λόγω “ευλογιάς”
Δήμος Αθηναίων: Προσοχή σε αυτό το σάιτ – Δεν έχει σχέση με εμάς
Εμανουέλ Μακρόν: Στο ναδίρ η δημοφιλία του – Κατακρημνίστηκε στο 11%
Προσοχή: Avακαλεiται πασίγνωστο αναψυκτικό που πωλεiται και στην Ελλάδα
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου των τελευταίων 25 ετών-Που βρίσκεται
Φιλοθέη: Ο ποταμός Ποδονίφτης απειλεί να την «πνίξει»-Κόντεψε σήμερα με μια απλή βροχή να ξεχειλίσει (Βίντεο)
Πασίγνωστη εταιρεία καφέ αλλάζει το όνομά της μετά από 133 χρόνια – Ο απίθανος λόγος
Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο… 150 ευρώ για όσους βάζουν τα ψώνια τους στα καθίσματα του αυτοκινήτου!