‘Ψύχραιμη’ η κυβέρνηση βλέπει την Τουρκία, να παραβιάζει την κυριαρχία μας, ενώ ο Ερντογάν δεν σηκώνει το τηλέφωνο στην Μέρκελ!

Ενώ η Τουρκία εξακολουθεί με τρόπο προκλητικό να παραβιάζει την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, με το ερευνητικό σκάφος ‘Oruc Reis’ να αλωνίζει μέσα σε περιοχές που ανήκουν στην Ελληνική κυριαρχία, συνοδευόμενο από Τουρκικά πολεμικά σκάφη, η Ελληνική Κυβέρνηση απαντάει στην παραβίαση του Εθνικού μας Χώρου, επιδεικνύοντας ‘στάση ψυχραιμίας’ και προσφεύγοντας στην βοήθεια των Ευρωπαίων Συμμάχων, με πρώτους και καλύτερους τους Γερμανούς!

Διασταυρωμένες πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από το Βερολίνο, επιμένουν ότι η Καγκελάριος Μέρκελ έχει ζητήσει ήδη να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Ο τελευταίος, όμως, αρνείται να συνομιλήσει μαζί της, όχι ευθέως, αλλά με διάφορες δικαιολογίες που προβάλλει το επιτελείο του, με αποτέλεσμα να μένει μετέωρο το αίτημα της Γερμανικής Προεδρίας, χωρίς βεβαίως να απορρίπτεται.

Οι πηγές του europost.gr προεξοφλούν ότι ο Ερντογάν θα μιλήσει με την Μέρκελ, όταν εκείνος κρίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδίου του, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία τετελεσμένων στην Αν. Μεσόγειο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου, στην θαλάσσια ζώνη που εκτείνεται Ανατολικά της γραμμής Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Κρήτης και Δυτικά των θαλασσίων ακτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αθήνα δείχνει αποφασισμένη να μην κλιμακώσει την ένταση, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι έτσι επιτρέπει στον Ερντογάν να δημιουργεί διεθνώς την εικόνα ότι υπάρχουν στην περιοχή ‘αμφισβητούμενες θαλάσσιες ζώνες!’

Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι η νέα παρέμβαση της Μέρκελ θα συγκρατήσει τον Τούρκο Πρόεδρο από το να κλιμακώσει ο ίδιος την ένταση στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο, που θα έφερνε πιό κοντά Ελλάδα και Τουρκία στο ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης.

Το ερώτημα, που προκύπτει είναι τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι Βρυξέλλες δεν εμφανίζονται αποφασισμένες να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε, παρόλο που το ζητάει επιμόνως η Ελλάδα μέσω του Νίκου Δένδια.

Exit mobile version